Големият актьор Велко Кънев вече се чувства много по-добре и напълно оздравял, съобщиха от Народния театър "Ив. Вазов". Заради тежкото му и влошаващо се здравословно състояние в края на миналата година той бе приет на лечение в Германия.

Тогава тръгна цяла кампания за набиране на средства, в която се включиха Министерството на културата, актьори и обикновени хора. Съвсем спонтанно в негова подкрепа се обявиха и в социалната мрежа Facebook. От години Велко Кънев се бори със страшната болест рак на гърлото. През 2008 г. той бе в ремисия и дори изнесе с голям успех юбилеен спектакъл на сцената на Народния театър.

Вчера в добро разположение на духа Велко Кънев се завърна в Народния театър заради 100-ото представление на "Дядо Коледа е боклук" от Жозиан Баласко. Той е режисьор на спектакъла, който от десет години се играе при пълен до козирката салон.   А билетите за него се разграбват като топъл хляб. И това не е случайно, защото Велко Кънев е поканил цяло съзвездие от свои колеги комици. Дори само имената на Кръстю Лафазанов, Димитър Рачков, Валентин Танев и Марин Янев са достатъчни да привлекат публиката. Но към тях се присъединява женският тим на Мария Сапунджиева, Мария Каварджикова и Елена Начева-Лафазанова. Любопитно е, че пиесата е писана от актьори, преведена е от актьори и е поставена от актьор. Тя разказва за една коледна нощ, в която членове на дружество "Отчаяние и приятелство" се опитват да помогнат на отчаяни самотници и нещастници.