Скандалната естрада Лили Иванова тепърва ще доказва познанията си на нотите. Композиторът Митко Щерев, с когото от известно време тя се съди за клевета, е решил да направи проверка на певицата като е подал иск тя да бъде изпратена на музикален изпит в Консерваторията или в Музикално училище, което според него ще докаже твърденията му отпреди това, за които изпълнителката на "Ветрове" го е завела в храма на Темида.

Щерев заяви: "Поисках изпитът да се състои от три части - начална трудност, средна трудност и четене по ноти за професионалисти", така щяло да се потвърди един път завинаги, че основанията й за 10 000 лв. обезщетение са несъстоятелни и думите му, че пее на плейбек и не знае ноти, са верни. Ако съдът приеме искането от композитора, делото, което е определено за 15 април, ще бъде пренасрочено за друга дата.

Освен това Щерев заяви, че може да поднесе на съда доказателства за плейбек изпълненията на Лили като пусне сценичните й и концертни записи, с което да се разбере, че диаграмите съвпадат идентично. Той допълни още "Нещата трябва да се опростят до следното: Една певица може да твърди, че не пее на плейбек, ако не използва никакъв плейбек, а пее само с оркестър", докато вечната прима определено няма как да се измъкне, след като дори озвучителят й Ангел Попов призна, че от 30 песни, само около половината се изпълняват на живо.