Пореден знак, че бъдещето на Слави Трифонов е в политиката, видяхме през изминалата седмица. Сценаристите на „Шоуто на Слави" показаха резултати от социологическо проучване, което те самите инициираха преди десетина дена.

Инициативата имаше за цел да даде отговори на това какво е общественото мнение за шоуто, съгласни ли са хората с изказваните в предаването политически позиции, които в последните месеци се изразяват в плюене срещу Бойко Борисов и ГЕРБ.

Изследването е било проведено от института за маркетинг и социални изследвания MBMD и в анкетата са участвали над 1000 души от цялата страна. Не стана ясно само на базата на какво предаването на учиндолеца бе наредено до Парламента и Президентството?!

Резултатите показаха, че доверието към Слави Трифонов е доста близо до това на Бойко Борисов. На въпроса „Имате ли доверие в следните личности?", за Слави са гласували 53,4%, за Бойко Борисов - 62,4%, а президентът е получил 50,3%.

Проучването даде образ и за доверието в институциите. С най-голяма подкрепа от хората се ползва правителството на ГЕРБ - 52,3%, като само на 3,6% след него е шоуто на Дългия. Третата позиция е за Президентството - 45,4%.

Вече всички са убедени, че Първанов и Трифонов ще се обединят срещу Бойко при следващото раздаване на властта. С въпросното проучване Слави май намекна на Борисов, че само той му е сериозна опозиция и заедно с държавния глава могат да го детронират.

В политическите среди се обсъжда и друга версия за амбициите на Дългия към властта. Не е изключено шоуменът да се кандидатира за президент догодина и да поеме щафетата от Първанов, който оттам-нататък ще насочи вниманието си към своя политически проект. Дори и да не спечели изборите, Трифонов ще опъне докрай нервите на старата си дружка Бойко.

източник: razkritia.com