Високото самочувствие на Слави Трифонов не познава граници. Когато човек е амбициозен, няма нищо лошо в това, но понякога прекалената вяра в собствените сили може да му изиграе много лоша шега. 

След като си развали отношенията с премиера Бойко Борисов и се нападаха взаимно много дълго време, нещата напоследък поутихнаха. Но „тихата вода е най-дълбока" - Слави готвел свой кандидат за президент, като по този начин искал да „изгрее" на българския политически небосклон и да докаже на всички, и най-вече на Бойко, че може да се справи отлично с тази нелека задача.

Според запознати, кандидатът е добре познато, но пък неопетнено и авторитетно лице. Дългия смятал, че именно такъв човек трябва да се кандидатира на следващите президентски избори през 2011 година, а защо не и да успее да пребори останалите кандидати. Неотдавна Разкрития.ком писа, че името на Меглена Кунева също се спряга за кандидат. Възможно е за мястото да има апетит и самият Бойко, както и верният му другар Цветан Цветанов.

А Слави явно изпитва голямо удоволствие от това да ходи по нервите на премиера. Дългия дори твърдял пред свои приближени, че министър-председателят ще съжалява горчиво за това, че е развалил добрите си отношения с него. Но повечето от тях твърдят, че най-вероятно постъпките на Слави пак ще са обречени на провал и докато Бойко или някой друг яде баницата, той ще гледа отстрани, захапал пръст...