Българка е била предпочетена за роля във филм на ужасите на Куентин Тарантино пред партньорката на Ди Каприо от "Плажът" Вирджини Ледойен, съобщи бТВ.

Вера Йорданова е родена във Финландия, но родителите й са българи и тя настоява да бъде наричана и приемана за българка. У нас е живяла само шест години - до 14-та си година. Вероятно това е причината българите да не са запознати с факта, че тя е световноизвестен модел, работила е със световни модни агенции, а от скоро проби и в Холивуд, където участва във филм на продуцента Тарантино.

"Помня, че една приятелка на майка ми спомена, че може да ме запише в агенция за модели, че мога да си изкарвам малко пари така. Аз като чух, че мога да стана самостоятелна и да си изкарвам пари, така отидох в една агенция", спомня си Вера.

"Никога не съм мечтала да стигна до световните агенции. За мен тогава най-важното беше да си изкарам малко парички и може би да видя света."

Вера успява да се наложи в света на модата, а след успехите й там идва и мечтаната роля в киното.

"Винаги съм искала да бъда актриса, още от съвсем малка. Даже започнах да играя в една финландска сапунка. Бях на 18-19 години. Оттам ми остана това чувство, че искам да продължа по някое време", споделя манекенката.

"Когато се преместих да живея в Лос Анджелис, се записах на курсове по актьорско майсторство и се явих на кастинг за филма. Изиграх три сцени в студиото. Мислех, че не мина много добре. След няколко седмици ме повикаха отново, пак трябваше да направя тези три сцени", разказва красивата българка. Следва трети етап на кастинга, след който идва и новината за спечелената роля.

Ролята на Вера във филма на Тарантино е за "Хотелът на ужасите". "След като я взех ми казаха, че е трябвало да избират между мен и Вирджини Ледойен, която партнира на Леонардо Ди Каприо в "Плажът", отбелязва начинаещата актриса.

За запознанството си с Куентин Тарантино Вера говори с огромно вълнение. "Запознахме се в Лос Анджелис, когато дублирахме някои сцени от филма. Дори не го видях зад мен, защото бях със слушалки. За мен това беше нещо невероятно. Аз отдавна съм му голяма фенка. Помня как на първите си срещи с момчета, когато съм ходила, гледах "Криминале."

В момента актрисата живее в Ню Йорк, но споделя, че е щастлива, че има възможност да се връща в България при родителите си, които преди години отново са се преместили в родното си село Капитан Димитриево.

Красивата манекенка разкрива, че освен срещата с родителите й, сегашното й посещение в страната ни има и друг повод. Той е нов проект, който замисля да реализира в България.

„Имам идея за един формат, за едно шоу. Свързано е със света на модата. Искам да направя нещо като училище за модели, защото смятам, че в България има много красиви момичета и на тях трябва да им се даде възможност. Аз имам възможност да им създам връзки. Не знам дали ще бъде като риалити, но идеята е да ги обучим", раказва Вера.

"Според мен един модел, който работи добре в чужбина, не е само едно красиво момиче, но и момиче, което знае как да се държи в обществото, как да говори, оправно е, знае английски, познава си бизнеса. Победителката ще сключи договор с нюйоркска агенция и ще снима с много известен фотограф."