Български бодигард спасил живота на Скарлет Йохансон, след като актрисата едва не се озовала под туловището на коня си, който яздила на снимачната площадка. Това съобщи британският таблоид "Дейли стар". 

Инцидентът, станал по време на снимките на историческата драма "Другата Болейн" (The Other Boleyn Girl, 2008 г.), едва не убил кинозвездата.

Скарлет още не e забравила как едва не била смазана от коня си, след като паднала от седлото - и не пести похвали за охранителя, чието име обаче не се споменава.

"Яздех странично с костюм, който тежеше над 180 кг, а до мен винаги беше този български бодигард... Валеше, а земята беше кална, изведнъж конят се стресна и вдигна предните си крака...", разказва актрисата.

Тя признава, че в един момент се уплашила, че ще се случи най-лошото, но здравенякът й се притекъл на помощ.

"Бях сигурна, че ще премаже краката ми, но моят български бодигард се втурна да ме измъкне... Знаех си, че един ден ще ми спаси живота и той го направи", разказва Йохансон, която напоследък се изявява с успех на театралната сцена в Ню Йорк.

Историческата драма за британския крал Хенри Осми е екранизация по едноименния роман от Филипа Грегъри, издаден и у нас.

Преди няколко години Йохансон снима у нас "Черната далия" с режисьор Брайън де Палма, където й партнираше нейният тогавашен любим Джош Хартнет.