Манекенката Ивайла Бакалова е последната придобивка, с която се фукат скандалните братя Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, пише в. „Уикенд”.

Двамата са източили милиони левове от „Кремиковци” и се отчитали на Алексей Петров.

През лятото Ивайла се залюбила с Митко Дамбов, син на Пламен Стоянов. Брюнетката, която има в досието си любовни афери с Илия Павлов и с Румен Вълка, тръгнала с чувствително по-младия от нея Димитър, заради парите и влиянието на баща му.

Ивайла прекарала цяло лято на Слънчев бряг в компанията на 20-годишния младеж и често придружавала Дамбовците на вечери.
Специално за нуждите на миската и на нейните приятелки те й предоставили яхтата си, както и ключовете за последен модел „Астън Мартин”, който по принцип бил на Митко.

Пламен и Йордан Стоянови бяха арестувани при спецакцията „Октопод”, като едно от пипалата на мафиотската организация на Алексей Петров. Те са се сдобили с около 10 000 декара земя около металургичния комбинат „Кремиковци”, имат частен зоопарк и пицария. Никой в отдалечения софийски квартал не смее да каже и дума срещу протежетата на Алексей Петров, защото на практика цялата икономика в региона е в техните ръце.