Елица Павликенова беше професионалистка в отбора на Ива Софиянска в танцовото шоу „Вип денс”. 

Брюнетката показваше завидни умения във всички видове танци, а след края на предаването водещите Иван и Андрей решиха да я вземат в собственото си шоу.

Кариерата на Елица стартира в балет „Сатен”, танцьорката обаче отбягва тази тема, тъй като спомените й от онзи период навяват асоциации и към тогавашния й любовник Георги Милчев-Годжи.

Двамата се запознават точно преди 10 години, когато Дългия кани хореографката Галя да участва с балета си в шоуто му. Само след няколко репетиции с бенда любовта между Елица и Годжи е вече факт.

Първоначално, страхувайки се от забраната на Слави за връзки на работното място, двамата не смеят да си признаят, че са заедно, но впоследствие всички научават тяхната тайна.

В продължение на три години баскитаристът и танцьорката са неразделни, но когато Галя Христова решава да напусне гологлавия водещ, Елица категорично застава на нейна страна и също си тръгва. С това решение тя завинаги разбива сърцето на музиканта. Годжи неведнъж е споделял пред близки, че Елица е голямата му любов, която никога няма да преживее.

Преди време дори тръгна слух, че от мъка по нея е изгорил нарисуван от него портрет, на който хубавицата позира чисто гола.

След края на периода си в „Шоуто на Слави” балет „Сатен” се разпада и Елица става безработна. Преживява тежки дни, от които я спасява неин приятел, който работи в танцово студио. Там брюнетката се запознава с Петя и Сашка Димитрови – собственички на денс академията. По-късно Нико Тупарев харесва професионалистите и ги кани в първия сезон на „Вип денс”.