Какво може да очаква човек от жена като Линдзи Лоън освен скандал? Буйната американка изправи на нокти виенчани, като в последния момент анулира своята пресконференция в австрийската столица и забави с ден планираното раздаване на автографи. 

Най-ощетен от капризите на актрисата във Виена е нейният домакин - предприемачът Рихард Лугнер, който покани Линдзи да му бъде дама на аристократичния Оперен бал тази вечер. Така Лугнер ще се озове под ръка с две дами, които могат да му бъдат внучки - новото му гадже Анастасия и звездата Лоън. Прищевките на Линдзи нямат край - първо пожела да спи в хотел "Хилтън" вместо в "Гранд Хотел", после заяви, че ще стои на бала като Пепеляшка само до полунощ. След това планирала да се разпише в ултрамодерния виенски нощен клуб "Камео". С тези изисквания към Лугнер Линдзи определено ще бие по екстравагантност и гостенката на австриеца преди 3 г. Парис Хилтън. Според първите прогнози компания на Лугнер трябваше да прави нашумялата лейди Гага, но явно преговорите с екипа й не са дали резултат. Около 100 000 евро е хонорарът, който Лугнер плаща на хайдамите, за да се покаже в тяхната компания.

За разлика от Лугнер организаторите на бала нямат подобни тревоги. Ложите на "Казино Австрия", "Шопар" и на фамилията Сваровски са отдавна ангажирани. Това удоволствие струва на богоизбраните 16 000 евро. Бохемите, които желаят да танцуват цяла нощ, го правят за далеч по-скромните 230 евро. Балът в "Щатсопер" е единственото място в света, където можеш да видиш как милионери ядат без задръжки вурстове, като ги комбинират с шампанско. 7 евро е цената на любимото виенско мезе в операта, а чашата шампанско започва от 14 евро.