Камерън Диас играе главната роля в научната фантастика „Кутията", която тръгва от днес по кината у нас. Лентата е изпълнена в минималистичен стил и разчита много повече на играта на актьорите, отколкото на специални ефекти.

За съжаление обаче, добрата идея се проваля от не толкова доброто представяне на Камерън Диас, която изглежда сякаш не знае в какъв филм играе. Сюжетът пък е прекалено разтеглен и на моменти филмът доскучава. „Кутията" все пак успява да държи зрителите в напрежение и да постави няколко важни и класически за научната фантастика въпроси.

Непознат с обезобразено лице тропа на вратата на главната героиня и й предлага избор. Тя може да вземе кутията, която той носи, и до 24 часа да натисне бутона на нея. Ако го стори, някой някъде ще умре, но тя ще получи 1 милион долара. Изкушението е огромно, а изборът, който повечето хора във филма правят, не говори добре за човешкия характер. „Кутията" е филм, от който можеше и да се научи нещо, ако играта на актьорите и сценарият бяха поне на едно равнище по-високи.