Американски специалисти анализираха подпис на Анджелина Джоли и откриха, че актрисата страда от непрекъснат стрес и в момента е неуравновесена. Психолозите използвали автограф, който Джоли дала на своя приятелка на церемонията по връчването на наградите на режисьорите. Почеркът на актрисата бил прекалено опростен.

Учените коментират, че това вероятно се дължи на нуждата на Джоли да опрости нещата в живота си и така да избяга от стреса. Дългата линия, с която завършва подписът, пък символизирала опита на Анджелина да държи другите на разстояние.

Според психолозите звездата е извървяла значителен път от времето, преди да срещне Брад Пит. Актрисата се научила на скромност и повече компромиси. Специалистите, които анализират почерка на звездите, прочетоха смущения и в автографите на Брад Пит. Според тях актьорът бил резервиран и не можел да изразява емоциите си. Това обаче не значело, че той няма чувства, а че ги е скрил много дълбоко.

В интернет има и анализ на почерка на Майкъл Джексън, който според психолозите показвал, че певецът не може да се свърже емоционално с никого. Буквите, които изписвал, били твърде силно наклонени наляво, което изразявало интровертност, а дебелите линии показвали суетност, но и силна чувственост.