Мики Рурк и гаджето му, руският модел Анастасия Макаренко, планират да вдигнат сватба през април. Двамата са заедно само от половин година, но вече са разбрали, че са един за друг.

„Анастасия е много красива и има голямо сърце и прекрасно семейство. Тя наистина е много близка с майка си и баща си. Бих заменил 20 награди "Оскар" за нея. Тя е като дар от Бога", не може да нахвали любимата си актьорът, който вече има два брака зад гърба си. Той беше женен за актрисата Дебра Фойер в продължение на осем години. Двамата се венчаха през 1981 г. Вторият брак на актьора е с моделката Каре Отис, на която се врече през 1992 г.

Неотдавна Анастасия заведе Мики Рурк в Германия, за да го представи на семейството си. Тя заяви, че родителите й дали благословията си за връзката им. "Те го одобриха. Мики е най-хубавият мъж в света, има добро сърце и е чудесен приятел", заявила манекенката.

Според близки на актьора той бил на върха на щастието. „Мики каза, че 6-месечната му връзка с Анастасия му е донесла повече радост, отколкото филмовата му кариера", издали близки на звездата.

Преди дни стана ясно, че Мики Рурк ще дойде в България. Той ще снима римейк на филма от 1982-а „Конан Варварина". Очаква се работата по лентата да започне на 15-и март.