Световната номер 1 Серина Уилямс излиза с голяма увереност и самочувствие за всеки един свой мач, но и тя остава без думи понякога. Непосредствено след победата си с 6:0, 6:3 в третия кръг на Откритото първенство на Австралия срещу Карла Суарес Наваро американката сподели пред медиите, че има ситуация, в която се вцепенява и не знае какво да прави. Това се случва при всяка нейна среща с актьора Леонардо ди Каприо.

"Всеки път, когато го видя, загубвам ума и дума. Не мога да кажа нищо, призна защитаващата миналогодишната си титла от Мелбърн тенисистка. - Всеки път се случва едно и също и успявам едва да промълвя просто "здравей" и това е всичко", допълни по-малката от сестрите Уилямс.

Тя допълва още, че е била заслепена от номинирания три пъти за Оскар Ди Каприо след изпълнението му в "Титаник" през 1997 година. "Бях впечатлена от начина, по който се пожертва. Няма начин човек да не го хареса", каза още Серина.

Носителката на 11 титли от Големия шлем разказа, че е чувствала подобно вълнение единствено при срещата си с покойния Майкъл Джексън. Въпреки че в Мелбърн Серина се срещна с принц Уилям, тя обясни, че не е била нервна или напрегната. "Даже се шегувах с него, призна 28-годишната американка. - Казах му, че сигурно по-малкият му брат Хари ще ми допадне повече. Той се засмя и ми отговори, че на него пък сестра ми Винъс би му харесала повече, защото ми е кака. Разговорът беше много непринуден", завърши Серина Уилямс, чиято следваща съперничка в "Мелбърн Парк" ще бъде 13-ата поставена в схемата Саманта Стоусър (Австралия).      

източник: