Сред многобройните измамени от Боби Цанков бил и Слави Трифонов, разкри за razkritia.com човек от екипа на Дългия. Това се случило през далечната 1999 г., когато шоуменът правеше "Хъшове" по тв "7 дни" и се излъчваше по всички кабеларки из страната. По това време основен спонсор на учиндолеца беше Илия Павлов и групировката му "Мултигруп".

Боби Цанков пък се подвизавал в радио "7 дни" като изпълнителен директор и движел измамите с игрите. Скандалният журналист решил да се възползва от контактите на Слави с Илия Павлов и провел няколко срещи с него. "Боби успя да убеди Слави, че ако босът на "Мултигруп" налее пари в радиоиграта му, той от своя страна ще се отчита всеки месец както на него, така и на Павлов.

Схемата му звучеше безупречно, а тогава Дългият ламтеше за кинти и се нави. Дори даде назаем известна сума на Цанков", спомня си информаторът.

Той добавя, че малко след това няколко от фирмите на Илия Павлов станали основни спонсори в радио "7 дни". Още след първия месец обаче станало ясно, че Боби няма никакви намерения да връща каквито и да са пари - нито на Слави, нито на Илия Павлов.

Гологлавият шоумен търсел няколко дни журналиста, но той не си вдигал мобифона. Наложило се Трифонов да нахлуе по време на едно от живите предавания на Боби в радиото и да се саморазправи с него. „Излагаш ме пред Илия бе, боклук", крещял шоуменът на 20-годишния тогава Цанков. Дни след това те изчистили сметките си, а радиоводещият дори „светнал" Слави как да прави тв игра в предаването си.

Малцина са тези, които си спомнят, че в "Хъшове" Дългият наистина имаше седмична телефонна игра, която се казваше "Студио Хъ". Излиза, че и той е мамел зрителите си по схемата на Боби Цанков.