Актьорът Робърт Патинсън увери, че е отишъл на кастинга за филма "Здрач", защото е бил влюбен в актрисата Кристен Стюарт.

Ако не е била Кристен, актьорът изобщо нямало да играе вампира Едуард, пише испанският вестник "АБС", цитиран от БГНЕС. Той признава, че изобщо нямало да участва в снимките на "Здрач", ако не бил завладян от колежката си. След като научил, че тя ще играе в лентата, той решил да направи по-голяма крачка към сближаването си с нея и се явил като кандидат за ролята на прочутия вампир.

"Единствената причина да се явя на кастинга беше Кристен Стюарт. Исках да се запозная с нея, тъй като вече ме беше запленила", заяви актьорът пред медиите. Що се отнася до отношенията между тях, Робърт признава, че е луд по нея, но двамата са само добри приятели.

Въпреки че имаше спекулации, че актьорите са прекарали заедно Нова година, стана ясно, че двамата не са стигнали до консенсус как да прекарат празниците заедно. Кристен е искала Робърт да остане с нея в Лос Анджелис, но той пожелал да замине в Лондон за Коледа.