"Анджелина силно скърби след смъртта на майка й", разказва добре информиран източник. "Те бяха много добри приятелки, Анджи буквално се съветваше с нея по всякакъв въпрос - от кариерата до личния живот.

В последно време актрисата постоянно повтаряше, че много би искала отново майка й да е до нея, да й помага при взимането на важните решения в живота. И ако се изисква да встъпи в друга реалност, Джоли е съгласна", допълва източникът.

В Ню Орлиънс актрисата се запознала с екстрасенс малко след кончината на майка й. Тази жена-медиум се е прославила преди това с успешни сеанси, по време на които й се удало да извика душите на мъртви хора. Екстрасенската предсказала с точност, че Джоли ще роди момиче и момче. Дори съобщила и датата, на която това ще стане. След тези успехи Джоли й се доверила напълно.

Следващата среща между медиума и Джоли е планирана за края на януари 2010 г., твърдят сигурни източници.

"Анджи поддържа с този екстрасенс редовен контакт. Те са се срещали многократно лично и често говорят по телефона. А неотдавна Джоли й казала: "Искам да поговоря с майка ми". Анджелина се нуждае от това да се увери, че душата на нейната майка е в покой. Освен това, актрисата би искала да получи съвет от Марчелина - струва ли си отношенията между Джоли и Пит да бъдат официално признати.

Майката на Анджелина Джоли почина през 2007 г. след дълги години борба с рак на яйчниците.