Димитър Бербатов реши да промени имиджа си, като се раздели с дългата си коса. Нападателят на Манчестър Юнайтед се появи с нова доста по-къса прическа на традиционната годишна Гала вечер, организирана от "червените дяволи" и УНИЦЕФ с цел набиране на средства за деца в неравностойно положение.

Събитието се състоя в неделя вечерта, а капитанът на националния ни отбор демонстрира изцяло нова визия пред английските журналисти, информира

Бербо вече не е с онази дълга коса, която връзваше с лента по време на мач, и която бе негова запазена марка през последните няколко години. Заради нея нападателят неотдавна си навлече гнева на боса на Литекс Гриша Ганчев.

"Наско, не може ли да му кажеш на тоя да си махне диадемата", изстрелял Ганчев към отговорника за националните отбори Наско Сираков, докато протичал последният Изпълком на БФС.

Сега Митко вече няма какво да връзва, което най-вероятно ще се хареса на обичащия казармения ред Гриша Ганчев. Промяната в имиджа на Бербатов обаче е за добро. Негови фенки смятат, че новата прическа го облагородява и му придава по-елегантен вид. Самият футболист пък явно се чувства комфортно в кожата си, тъй като след галата той и Рио Фърдинанд се спряха пред "Олд Трафорд", за да зарадват феновете си с автографи.

Димитър Бербатов отиде на вечерята без нежната си половинка Елена, която в средата на октомври го дари с дъщеричка - Деа. За разлика от него обаче, Уейн Рууни бе в компанията на съпругата си Колийн, която също роди преди няколко седмици. Новоизлюпената мама сияеше в черната си коктейлна рокля и с широка усмивка позира пред фотографите, демонстрирайки, че вече е започнала да връща предишната си форма.

Сред гостите на галата бяха още Майкъл Оуен и съпругата му Луиз, както и Райън Гигс и жена му Стейси. Патрис Евра също бе придружаван от своята законна половинка Сандра. Едвин ван дер Сар, Оуен Харгрийвс, Дарън Флетчър, Бен Фостър, Майкъл Карик, Райън Гигс, Неманя Видич, Оле Гунар Солскяер и Уес Браун бяха останалите играчи на английския шампион, появили се партито, с което бе отпразнувана 10-годишнината от партньорството между Манчестър Юнайтед и УНИЦЕФ.

Това е най-дългото действащо сътрудничество между клуб от Висша лига и световна благотворителна организация, благодарение на което до момента са събрани над 2 млн. паунда.