Анджелина Джоли и Брад Пит

Едва ли има човек на земята, който да не е разбрал, че Анджелина Джоли и Брад Пит имат голямо семейство. Наред с осиновените деца те имат и три свои. Най-грижливо пазени от набезите на папараците безспорно са близнаците на звездната двойка - момче и момиче, които проплакаха в частна клиника в Ница.

Неустоимата Анджелина реши да ги роди във Франция с цезарово сечение. Близнаците се казват Нокс Леон и Вивиен Маршелин. Момченцето се роди с тегло едва 2,27 кг, а момичето - 2,28 кг.

Първата снимка на бебетата беше продадена на американски вестник за 11 милиона долара. Родителите обявиха, че парите ще бъдат използвани за благотворителни цели.

Останалите деца на Джоли и Пит са Мадокс, Пакс и Захара. И тримата са осиновени. Биологичната дъщеря на звездната двойка се казва Шайло.

Джулия Робъртс и Дани Модър

"Да гледаш две бебета наведнъж не е по-различно, а само е двойно по-трудно", казала Джулия Робъртс на Брад Пит, когато той научил, че ще има близнаци и поискал съвет от колежката си. По това време актрисата вече отглеждала трета поредна година близнаците си Финиъс Уолтър Модър и Хейзъл Патриша Модър. Покрай грижите за тях Джулия стигнала до извода, че независимо колко си богат, гледането на деца си е все така трудна работа.

Близнаците на звездата от "Хубава жена" се появиха на бял свят в края на ноември 2004 година. Тогава тя беше на 37 години, а съпругът й Дани Модър на 35. Таткото не е особено популярен у нас, но в Холивуд е сочен за един от най-добрите филмови оператори. След като Джулия стана майка, тя все по-рядко се появява по светски събития, тъй като предпочита огласяния от смеха на близнаците домашен уют.

Джей Ло и Марк Антъни

През 2008 г. певицата и актриса Дженифър Лопес роди близнаци - момче и момиче. Тогава латинодивата стана майка за първи път, въпреки че вече беше навършила 38 години. Лопес е омъжена за певеца Марк Антъни, който има три деца от предишни връзки. Двамата дълго криха бременността на Джей Ло, докато тя не съобщи новината в началото на ноември 2007 г. по време на концерт в Маями.

Радостното събитие настъпи по нощите в болница в Ню Йорк. Актрисата родила в присъствието на притеснения татко, който бил неотлъчно до нея. Още след първия плач на бебетата медиите написаха, че звездното семейство е продало правата за първите им снимки на списание "Пийпъл". Сумата, която изданието платило, надвишавала 6 милиона долара.

След раждането Джей Ло се възстанови бързо и дори застана пред камерата за снимките на филма The Back-up Plan.

Елена Петрова и Аристотелис Фотилас

"Боже, не искам две еднакви деца", спонтанно извикала Елена Петрова, след като видеозонът категорично показал, че ще става майка на близнаци. Така и станало. Бебетата се родили разнояйчни, а актрисата и съпругът й - бизнесменът Аристотелис Фотилас, ги кръстили Изабела и Александър.

Децата проплакали в "Майчин дом" в София. След като ги изписали, Елена Петрова взела жетоните с номера, които били закачени за ръчичките им. Пази ги и до днес. По думите й Александър прилича повече на нея, тъй като е спонтанен и артистичен. Момчето се застоявало пред огледалото, защото все се чудело какво да облече. Според майката Изабела била по-прикрита и винаги премисляла нещата, преди да каже или направи нещо.

Крум и Мая Савови

Крум хранел Крум, а Мая Катрин. Така родителите поделили нощните грижи за децата си през първите им месеци. Двойката не отрича, че бебетата са заченати по метода ин витро и въпреки че при такива обстоятелства често се появяват близнаци, таткото до последно не знаел в какво се забърква. Мая известно време пазела новината в тайна, но впоследствие не успяла да скрие изненадата.

Бебетата са родени с три минути разлика. Те обаче не си приличали нито като малки, нито като по-големи. Според родителите им близнаците и по характер са коренно различни.

Още от първия ден Крум Савов обявил, че неговите деца ще се занимават активно със спорт. Журналистът, който преди да срещне Мая беше сочен като мъж, запленен от компанията на различни жени, отдавна избяга от това си амплоа. Колегите и приятелите му твърдят, че той е един от най-грижовните бащи, които са виждали.

Камелия Тодорова и Майкъл Кунстман

Джаз примата Камелия Тодорова също се радва на близначки. В нейния род имали близнаци, но тя изобщо не предполагала, че този ген ще се прояви точно при нея. Двете момичета са от бизнесмена Майкъл Кунстман, с когото певицата отдавна не живее под един покрив.

Майката не крие, че през повечето време ги е гледала сама, а паралелно е развивала и музикалната си кариера. Близначките са родени в Германия и въпреки че празнуват рожден ден на една и съща дата, никак не си приличат по характер. Още от малки отказвали дори да се обличат еднакво, както повечето близнаци.

Камелия Тодорова ги кръстила Мириам-Ребека и Рахел-Лилия, тъй като била чела Библията, преди да ги роди. Двете девойки отдавна живеят в България и вече говорят отлично езика ни. Освен това са наследили таланта на майка си и дебютираха на музикалната сцена.

източник: "Монитор"