Шампионът не припаднал при идването на бял свят на Джордан в Америка. Световноизвестният наш гимнастик Йордан Йовчев, който в момента се изявява и в танцувалното шоу "VIP dance", не може да се нахвали, че съпругата му Боряна е мъжко момиче, защото приема спокойно непрекъснатите му пътувания и отсъствия.

"Тя е човекът за мен. Зад всеки преуспял мъж стои една жена. Без нея никога нямаше да стигна дотук. Усилията, които тя полага и остава в сянка, са повече от моите. Нейното по не се вижда, а за да мога да се реализирам, съм освободен от домашни задължения. Тя се занимава с детето, води го на училище, на тенис, решават задачи", разказва с признателност Йовчев пред в. "Стандарт". Той обаче се упреква, че още не се е научил да готви, но може би и това ще стане някой ден. Семейството на шампиона живее в София и в Пловдив.

Когато купуват апартамента в столицата, той се грижи за ремонта и обзавеждането.

Но не дели работата на мъжка и женска, защото, така или иначе, цялата тежест пада върху нежната му половинка.

Гипсиран крак събира спортиста с нежната му половинка.

През 1992-ра 18-годишният младок току-що се е завърнал от Олимпиадата в Барселона и се втурва да играе футбол. Тогава се случва и белята. Няма къде да обикаля с патериците и скучаейки сам вкъщи, започва често да слиза в кафенето под блока, където работи хубавата Боряна. Познава я отдавна, защото живеят в една махала в Пловдив, тя е само две години по-малка и са се засичали по купони. В капанчето идват клиенти, но той не пречи на работата и не бърза да си ходи. От дума на дума, сутрешното кафе се превръща в следобедно и месецът, докато свалят гипса, се търкулва неусетно. Така инцидентът по ирония на съдбата се оказва щастлив, защото Данчо я опознава и разбира, че Боряна е жената на живота му.

Сватбата е 5 години по-късно,

защото след Олимпиадата през 1996-а Данчо остава в Америка с Краси Дунев и Иван Иванов от отбора да учат в колеж. Идва си следващата година през август и бърза да си вземе булката обратно. Тя вече работи в ресторанта под обредния дом. Събира се целият отбор и близките им.

Явно жена му много го цени и обича, тъй като кръщава сина им на него - Джордан, защото се е родил в Оклахома. Таткото присъства в сакралния миг. И за разлика от повечето мъже, не припада.
8-годишният Джордан пробва в гимнастиката при същия треньор, който подготвя навремето баща му в Пловдив - Иван Славчев. Но в крайна сметка се ориентира към тениса.

През лятото малкият ходи на лагери по тенис в Америка. В САЩ живее братът на Данчо, така че Джордан се чувства добре там.

източник: БЛИЦ