Причината е, че съдържанието му е неблагоприятно за детската аудитория. Ще бъдат наложени и административни наказания на телевизията, тъй като едва в 5-ия епизод е обозначила, че в шоуто има продуктово позициониране, което е форма на реклама, реши СЕМ-Съветът на електронни медии. Мониторингът на "Ергенът" показал, че еротиката в предаването е сериозно застъпена, а реакциите на зрителите не са положителни. Те определят шоуто като

"пошло, сексистко шоу, което залага на воайорски похвати, унизителен за жените формат", пише в доклада на СЕМ. В съвета са пристигнали 44 писма на зрители, като всичките са критични към предаването. В тях го определят по следния начин: "прилича на харем, грозно, пошло, вулгарно, това не е моралът на българската девойка, отвратителни послания, които не бива да бъдат допускани до екран".

Писмата зачестили след скандала, при който Виктория Капитонова заля с вода Александра и я обиди като "българска злобарка". Веднага след това и новия шеф на СЕМ Соня Момчилова решила да се обърне внимание на предаването, което завършва утре с извънреден епизод, който ще продължи по-дълго.