Изключение не правят и абитуриентските балове, където изпълнителите на лекия жанр могат да се похвалят с най-много участия, за разлика от колегите си от попа, които имат изяви само на някое частно парти. Повечето от завършващите след официалната си бална вечер ще забегнат към любимия Слънчев бряг, където чалготеките вече са открили сезона и чакат първите си клиенти. Любимката на хора от всички възрасти остава Преслава, която ще съчетае ангажиментите си в страната с тези около баловете, като ще весели хората на най-високия хонорар в бранша след Азис, който обаче отдавна не ходи по балове или ако приеме оферта, тя е на стойност между 18 000-20 000 лв.

Преслава взема около 8000 за участие, но феновете й са категорични, че ги заслужава, защото е една от малкото, които пеят на живо и се раздават докрай за публиката. Следващата по хонорар е Емануела, която също не може да се оплаче от участия и препълнен график.

Едни от най-любимите и желани изпълнители за баловете са Галин и момичетата му. Лидия, Симона и Десита за кратко време успяха да станат любимки на подрастващото поколение, които знаят песните им наизуст и ги пеят заедно с тях по участията им. Галин също се вписва идеално в празничното настроение. Другите любимци на публиката са Меди и Илиян, пише "Телеграф".