Ако погледнете Галена бихте потвърдили, че няма нужда да спазва диети, защото фигурата й е топ. ДА, но фолк певицата не е на това мнение, защото е обсебена от тялото си и въпреки, че не й е необходимо да спазва какъвто и да е хранителен режим, тя е открила нов метод за отслабване, който обаче не е от най-безвредните, научи HotNews. Става въпрос за инсулиново инжектиране ежедневно, което притъпява апетита и така се храните с по-малко храна отколкото е необходимо.

Галена взимала лекарство за намаляване на теглото, съдържащо активното вещество лираглутид, медикаментозно средство, което се използва за лечение на захарна болест. То е подобно на естествено произвеждания хормон, наречен GLP-1, който се отделя от червата след хранене. Функционира, като действа върху рецептори в мозъка, контролиращи апетита, и така ви кара да се чувствате по-сити и по-малко гладни. Това може да помогне да ядете по-малко и да намалите телесното си тегло.

С този метод на отслабване се е трансформирала и щерката на Глория - Симона Загорова. Именно така тя върнала фигурата си след раждането на малката Галина. От известно време насам с това лекарство се захранва и Деси Слава, която както е известно има сериозни здравословни проблеми, в следствие на които напълня драстично. Сега обаче има надежди да свали излишните кила чрез този похват, за който я светнал именно приятелката й Галена. При ежедневно консумиране на инсулиновия медикамент, за месец е възможно да стопиш поне 10 килограма. Самите дози за този период излизали около 400 лв., а отделно се правели и допълнителни вливания при специалисти, които стрували по още толкова.

До колко обаче това отслабване е полезно за организма е спорно. Според запознати този метод се практикува предимно при наднормено тегло и само по лекарско предписание. Много родни знаменитости обаче са научили за този трик и с връзки си набавят медикамента, с който се инжектират сами всеки ден, за да укротят глада си.

Лекарството се препоръчва при ИТМ 30 или повече затлъстяване или ИТМ 27 и по-малко от 30 наднормено тегло и свързани с теглото здравословни проблеми, като диабет, високо кръвно налягане, отклонения в нивото на мазнини в кръвта или проблеми с дишането по време на сън, наречени „обструктивна сънна апнея“.