Жилището е с площ впечатляващите 163 квадратни метра, а към него вървят в пакет две подземни паркоместа. Той е част от свръхлуксозна кооперация в баровския столичен квартал "Изгрев". Шестетажното здание е близо до Ловния парк и метростанция "Жулио Кюри". Лили придобила имота за 488 957 лева, показват документите по сделката.

Имотът в „Изгрев“ Лили е продала на заможна приятелка. Заедно с покупката на жилището в „Изгрев“ Лили прави и друга сделка. С нея певицата къса една от последните си връзки с родния Кубрат. Според документите на четвърти август 202г. естрадната прима се разделя с гарсониера на ул. "Княз Борис I" в града. Маломерната панелка е разположена на метри от родната къща на Лили. Според запознати след бутането на постройката от комунистическите власти семейството на певицата е компенсирано с гарсониерата.

Впоследствие тя се озовава в една от сестрите на Лили, която го прехвърля на дъщеря си, а племенницата от своя страна го дарява на Лили. Според хора от градчето целта е със свои средства певицата да го ремонтира, а роднини да го ползват. Плановете в крайна сметка не се реализират и певицата го продава на дребен търговец от града. Голяма част от припечеленото естрадната прима влага в покупка на имоти. Всички те са на топлокации, което гарантира, че цената им само ще расте на фона на нулевите лихви, давани от банките за влогове. Сметката открива огромният апартамент на Лили в ултраскъпата столичната ул. "Оборище".

Там легендарната певица се нанася в началото на 70-те като булка на Янчо Таков - сина на втория човек в държавата по Татово време - Пеко Таков. След няколкогодишен брак двамата се развеждат и певицата е на път да бъде изгонена от съпруга си, но свекърът проявява човечност и й казва, че ако си плати жилището, може да остане. Така звездата живее в апартамента вече 40 години. Неведнъж е споделяла пред приятели, че може от всичко да се лиши на света, но от този апартамент - никога. Лили от години притежава и луксозен мезонет в затворен комплекс край Варна. Преди около две години певицата се сдоби и с жилище, разположено на метри от щаб-квартирата й. Имотът с площ 196 квадрата е разположен на тиха уличка в съседство.

Както може да се очаква, сградата е изпълнена от една от най-известните строителни фирми, затова и цената на имота отново гони половин милион лева. След сделката Лили на практика стана съседка на Димитър Бербатов. Футболната звезда и естрадната прима притежават жилища на един и същи етаж. Лили Иванова дълги години притежава и апартамент в столичния кв. "Кръстова вада", на метри от Южния парк и американското посолство. Жилището е купено през далечната 2009 г. за 201 430 лв. Това според медийни публикации е и единственият апартамент, предизвикал солидни тревоги за певицата.