Според информацията Софийският градски съд още не е определил дата за гледане на молбата. На 19 януари известният готвач бе осъден на 7 месеца затвор, след като на 30 октомври 2021 г. беше заловен да шофира след употреба на алкохол джипа си, като кръвната му проба отчете наличието на 1,7 промила алкохол.

Той обаче има и 3 месеца условно наказание, дадено от Варненския съд, отново за шофиране в пияно състояние. Тъй като повторното деяние се е случило по времето на изпитателния му срок, към 7-те месеца се прибавят и предишните три месеца. Токев обаче няма да лежи в затвора 10 месеца, в пo-малко, защото от тях се приспада времето, през което е бил под домашен арест.

С решение на Софийския градски съд беше под домашен арест от 11 ноември до 19 януари, което е повече от два месеца. Токев е в затвора от малко над 5 месеца, а наказанието му е 10 месеца. И в момента той продължава да работи в кухнята на Казичане, а при труд 2 дни се броят за 3. Готвачът не е правил проблеми, труди се усърдно и според юристи е съвсем възможно да бъде освободен предсрочно, пише „Ретро“.