Григор Димитров не разчита на подкрепата на половинката си Лолита Османова в Лондон. Рускинята предпочете да остане в Монако, вместо да пътува с него за Острова. За разлика от "Ролан Гарос" в Париж, когато рускинята бе с най-добрия ни тенисист.

Лолита не иска до ходи в Англия в този момент. Британското правителство взе най-крайни мерки спрямо руските граждани след инвазията в Украйна. Куп бизнесмени, които от години развиват дейността си във Великобритания, бяха изгонени от там. Замразени бяха и сметките им. Освен това единствено "Уимбълдън" от турнирите от Големия шлем забрани участието на руски и беларуски състезатели. Те нямат право да играят и на подгряващата надпревара в Куинс, която е тази седмица.

Половинката на Григор е изключително близка със семейството на световния номер едно Даниил Медведев. Бащата на Лолита - Елдар Османов, е сред руските олигарси. Той от години живее в Америка, тъй като не е сред приближените до Владимир Путин бизнесмени. Нещо повече, Османов има сериозни съдебни проблеми в Русия. Въпреки това половинката на Григор се притеснява да пътува до Лондон. Вместо това предпочете да остане в Монако.

За да запълва времето си, докато е далеч от Димитров, Лолита възстанови рубриката си с психологически съвети в единия от профилите си в инстаграм. Османова го беше замразила след началото на войната в Украйна и почти не го ползваше. Вместо това бе доста активна в телеграм. От няколко дни красивата половинка на най-добрия ни тенисист се завърна в него. В момента Лолита подготвя своя статия за насилието във връзките. Споделя и личният си сблъсък с това. Оказа се, че рускинята е била свидетел на подобни отношения към нейни познати жени.

"Пиша публикация в телеграм за насилствени връзки и истинска история, която ми се случи", сподели Османова. Рускинята разказа как на събитие отишла, без да е подготвена за студеното време. Познатата й предложила дънки и яке, които имала със себе си. Причината била, че мъжът до нея не й позволил да излезе с дънки и рокля без презрамки и затова въпросната мадама се преобличала, след като напусне дома си. "Искрено съжалявам тези жена. След като разговарях отново с нея, видях едно известно момиче, което трябва да бъде спасено. Но! Иска ли човек да бъде спасен? В следващата публикация ще ви кажа какво да правите, ако вие или вашите близки сте в насилствена връзка", написа Лолита. Григор изигра мача си от втория кръг на турнира в Куинс снощи. Негов противник бе Ботик ван де Зандсхулп.