Къде се изпари стария образ на г-жа Райкова, който помним още от предаването й "Горещо"? Там където задаваше неудобни въпроси с намахан тон и разискваше жълтите писания за всеки гост прекрачил прага на студиото й. Последното амплоа на блондинката като писател рязко смени поведението й и тъй като няма трибуната на водеща, тя се пренесе в социалната мрежа, където ни показва видеа, в които сякаш говори с нежно гласче като операторка на секс телефон.

"Няма абсолютно нищо лошо човек да обича парите и да се стреми по честен път към тях. Не с измами, кражби или любовници, защото знаете, че любовниците при раздяла си взимат всичко", разсъждава Вени в едно от последните си видеа публикувани във Фейсбук страницата й. В него се вижда един нов модел на поведение от водещата и на "Папараци", с който изобщо не можем да я припознаем от преди години, когато заработваше като жълта журналистка.

Визуално писателката-водеща също е доста променена. Някои даже я взимат за клонинг на Златка Райкова. Но най-много обсъждан е изказа й с еротичен привкус. Да не би да е ходила на уроци по „успешен глас“, за да подобрява артикулация, дикция и изказ, питат се в средите с усмивка.

Често Райкова акцентира върху книгите си, които вече са точно 9. В една от публикациите си тя дори намеква, че писателската дейност я е спасила от банкрут. "И какво се случва, когато й вземат парите на една умна, силна, красива жена - връща си ги с “Вендета”! ЧРД 5 години на моята “Вендета”, изтъква русата амбиция.