search icon
search icon

Новото шоу на Халваджиян по-евтино от "Маскираният певец"

Маги Халваджиян нарочно не дава повече подробности за шоуто.

Маги Халваджиян нарочно не дава повече подробности за шоуто.

Ново шоу за имитатори тръгва по Нова от есента. То най-вероятно ще замени „Маскираният певец“, което до момента е изкарало само три сезено в ефира на телевизията.

Името на предаването е „Звездите в нас“. В него фенове ще влизат в образите на любимите си музиканти. Идеята е почти същата в „Капките“, но участниците не са артисти, а аматьори. Нова телевизия вече обяви кастинг за своето ново шоу, чийто старт е планиран за есента. Продуцент е Маги Халваджиян, който стои и зад „Маскираният певец“ и „Капките“. „Започваме ново приключение! За 10 години в „Капките“ получихме хиляди писма от хора, които не са популярни, но искат да участват, защото вярват в себе си и в качествата си! Сега е моментът! Запишете се за кастинг“, написа Халваджиян в социалните мрежи.

Фенове на „Маскираният певец“ веднага се обърнаха към него с въпроси за бъдещето на шоуто, които обаче останаха без отговор. Официалната информация за новия проект към момента е оскъдна. Съобщено е само, че това ще бъде предаване за фенове, които ще имитират своите идоли. За целта ще имат на разположение гримьори и стилисти, които ще им помагат за визията. За изпълненията си най-вероятно ще се готвят сами. Състезанието е за непрофесионалисти, но професионалистите също няма да бъдат връщани от кастингите, така че нищо чудно преаването да се напълни с нереализирани професионални актьори и за певци, които мечтаят за слава. Знае се също така, че шоуто е по лиценз на световния формат Starstruck.

Това е съвсем прясно риалити на британския канал ITV. Форматът е от тази година. До момента от него е излъчен един-единствен сезон, първият епизод от който излиза в ефир на 12 февруари. Сред участниците в него има домакиня, продавачка, ездач, механик, технически консултант, фризьорка – все професии извън шоубизнеса. Всички, които стигат до сцената, обаче са с прекрасни данни за певци и са перфектни имитатори.

За разлика от „Капките“ в „Звездите в нас“ играта поне в началото не е „всеки срещу всеки“, а е отборна. Участнците формират групи от по трима фенове, имитиращи един и същи изпълнител. Те излизат на сцената пред 4-членно жури, за да изпеят заедно негово парче. Съдиите решават кой отбор е най-добрият, а после участниците от този отбор се състезават един срещу друг, изпълнявайки различни хитове на любимия си изпълнител. Тук вече победителят се определя със зрителски вот. Този, който събере най-много гласове от публиката, стига до големия финал, където се състезава с победителите от другите отбори. Накрая остава един, който взима голямата награда. Във Великобритания тя е 50 хиляди паунда. У нас цифрата е същата, но в левове. Шоуто със сигурност ще излезе много по-евтино за Нова тв в сравнение с „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“, коментира "Уикенд".

Още от hotnews

Коментари