Името на предаването е „Звездите в нас“. В него фенове ще влизат в образите на любимите си музиканти. Идеята е почти същата в „Капките“, но участниците не са артисти, а аматьори. Нова телевизия вече обяви кастинг за своето ново шоу, чийто старт е планиран за есента. Продуцент е Маги Халваджиян, който стои и зад „Маскираният певец“ и „Капките“. „Започваме ново приключение! За 10 години в „Капките“ получихме хиляди писма от хора, които не са популярни, но искат да участват, защото вярват в себе си и в качествата си! Сега е моментът! Запишете се за кастинг“, написа Халваджиян в социалните мрежи.

Фенове на „Маскираният певец“ веднага се обърнаха към него с въпроси за бъдещето на шоуто, които обаче останаха без отговор. Официалната информация за новия проект към момента е оскъдна. Съобщено е само, че това ще бъде предаване за фенове, които ще имитират своите идоли. За целта ще имат на разположение гримьори и стилисти, които ще им помагат за визията. За изпълненията си най-вероятно ще се готвят сами. Състезанието е за непрофесионалисти, но професионалистите също няма да бъдат връщани от кастингите, така че нищо чудно преаването да се напълни с нереализирани професионални актьори и за певци, които мечтаят за слава. Знае се също така, че шоуто е по лиценз на световния формат Starstruck.

Това е съвсем прясно риалити на британския канал ITV. Форматът е от тази година. До момента от него е излъчен един-единствен сезон, първият епизод от който излиза в ефир на 12 февруари. Сред участниците в него има домакиня, продавачка, ездач, механик, технически консултант, фризьорка – все професии извън шоубизнеса. Всички, които стигат до сцената, обаче са с прекрасни данни за певци и са перфектни имитатори.

За разлика от „Капките“ в „Звездите в нас“ играта поне в началото не е „всеки срещу всеки“, а е отборна. Участнците формират групи от по трима фенове, имитиращи един и същи изпълнител. Те излизат на сцената пред 4-членно жури, за да изпеят заедно негово парче. Съдиите решават кой отбор е най-добрият, а после участниците от този отбор се състезават един срещу друг, изпълнявайки различни хитове на любимия си изпълнител. Тук вече победителят се определя със зрителски вот. Този, който събере най-много гласове от публиката, стига до големия финал, където се състезава с победителите от другите отбори. Накрая остава един, който взима голямата награда. Във Великобритания тя е 50 хиляди паунда. У нас цифрата е същата, но в левове. Шоуто със сигурност ще излезе много по-евтино за Нова тв в сравнение с „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“, коментира "Уикенд".