Той бе в компанията на любимата си Райна Караянева и нейния син от предишна връзка, както и на дъщеря си Индия. Именно в Черешката преди години лъсна връзката на Рахал и манекенката, която му бе партньорка в телевизионна игра. Тогава Райна готви в кухнята на Башар, където се чувстваше у дома си, и постъпката й я издаде, че живее с актьора.

Той дълго време твърдеше, че все още обича жена си, която от десетилетия живее в Америка с двете му дъщери. Епизодите на кулинарното предаване се снимат поне месец-два напред, а в Рим Рахал бе на фестивала на българското кино. В Черешката той заложи на риба, както повечето участници, но не това ядоса зрителите. Актьорът си навлече много негативи, след като в шоуто бяха излъчени серия от негови язвителни забележки.

Рахал се извини за арогантното си поведение в кулинарното шоу. Актьорът от ливански произход намекна, че от продукцията са го накарали да се държи нагло и предизвикателно. За една вечер той стана най-мразеният участник в шоуто след бившата жена на Иван Лечев – Оля, която вбеси зрителите със снобизъм и ниски оценки

„Абсолютно сте права с коментара си. Тук е моментът да се извиня за държанието си. То беше остро иронично, нахално и невъзпитано. Знам защо се държах така, имам причина, но това не оправдава цялостното ми поведение в този формат. Съжалявам, че съм натоварил цялата прекрасна аудитория на това предаване. Издъних се от желание да го правя интересно и от предпоставките, които ми бяха зададени, а се превърнах в злобен, противен човечец. Съжалявам“, написа актьорът.