Кастингите текат утре и вдругиден в НДК, а вратите са отворени са всички желаещи, дори да не са се записали предварително. Кастингът продължава цял ден, а всеки който може да имитира добре, е добре дошъл. През цялото време на предаването, което ще се излъчи през есента, участниците ще бъдат само в един образ, така че "Звездите в нас" няма да повтаря "Като две капки вода", чу Hotnews.bg. В Капките във всеки епизод участниците имитират различен певец, а в Звездите през целия сезон те ще бъдат само в един образ-този, който имитират най-добре според тях.

Първоначално всички одобрени на кастинга ще се състезават в отбори. Имитаторите на Орлин Горанов, например, ще бъдат в един отбор, на Стинг-в друг и чак от средата на шоуто ще започне индивидуална надпревара. Отпадането на участниците ще зависи поравно от вота на жури, което още се пази в тайна и от публиката. Халваджиян изрично уточни, че се надява новото предаване да има същия дълъг живот като "Две капки вода" и даде да се разбере, че не Капките, а "Маскираният певец" отпада от програмната схема на Нова телевизия, защото "Звездите в нас" ще гледаме през есента, а не през пролетта, когато се излъчват Капките.

"Шоуто е съвсем ново, то има само един сезон във Великобритания. Спечели го учителка по музика, така че не езадължително на кастингите да дойдат само професионалисти", сподели Халваджиян, който лично ще наблюдава всички желаещи на кастингите.