„Кое, бе, Дамяне?”, пита тя и се подхилква. „Балкона”, отвръща Дамян, подхлъзва се, вероятно от вълнение, щом Галена се надвесва с „големия балкон”, но се задържа за капака на колата. „Еми, да ти отива на маркуча!”, отвръща му тя. В този момент, иззад провесен шарен килим изскача Албена Михова с телена тупалка: „Галеноо, да влизаш вътре. А ти да си прибираш маркуча. Не виждаш ли, че е още малка?”.

„Спокойно, ма, лельо! Така, като я гледам, хич не ми изглежда малка”, оправдава се Дамян. „А-а-а! А таз тупалка как ти изглежда?”, скастря го Албена. С този просташки скеч започва новият дует на Галена и диджей Дамян „Made in Bulgaria” по музика на румънския хитмейкър Кости Йонита.

Само в профила на пайнерката песента вече има над 1 млн. и 400 хиляди гледания в Youtube. Парчето звучи отвсякъде, а милата сценка, с която стартира, е хит в социалните мрежи. В „Тик-ток” младежите се надпреварват кой ще я изиграе най-правдоподобно и смешно, като не подминават и финала, в който диджей Дамян и Галена са в ролите на съпрузи, а просторът е вече в хола им.

Двамата се познават от повече от 14 години. Още преди да стартира музикалната си кариера, Галена била фенка на Дамян. Гледала го в хумористичното предаване „Динамит”. Слушала и песните му. Емоцията й била голяма, когато през 2008 г. с Дамян записват дуета „Сама”, който бе доста популярен. Това е първият дует на певицата от Смядово, която тогава е сред младите звезди на „Пайнер”, но много скоро се нарежда до големите имена в бранша. През годините Галена и Дамян запазват приятелство, срещат се по участия. През 2020 г. певицата даде интервю на колегата си в канала му Youtube, разяснявайки как се справя в пандемията. И тогава двамата си обещаха, че трябва да направят втори дует.

Явно са предприели конкретни стъпки малко след това интервю, защото музиката на „Made in Bulgaria” е позната от „Artileria” – песента на румънския хитмейкър с Dani Mocanu от 2020 г. След като музиката вече е била готова, при това е с доказано хитово звучене, не е ясно какво толкова е забавило версията на Дамян и Галена, защото работели по нея две години. Държали всичко да е изпипано, обясни диджеят тези дни, и искали клипът да е запомнящ се. Снимали го два дни. Само че не последователни, защото на втория заваляло дъжд. Завършили го след прекъсване от седмица. Премиерата трябвало да е през май, но успели чак този месец.

Клипът връща 30 години назад, както уточни пайнерката при премиерата му, за да си „спомним за едни по-простички времена с леко намигване, капка носталгия и огромна доза смях”. Диджей Дамян работи на скара. „Как ми „тича” тази скарааа... между другото, нахраних почти целия екип с кебапчета и кюфтета”, похвали се Дамян, който през април празнува 49 години, но не му личат. В клипа Галена пък работи в „НАРКООП Галя” – завива салами в амбалажна хартия. Също много й вървят киселото мляко, краставиците и вафлите, произвеждани от мъжа й в реалния живот – Галин Атанасов.

Актьорът Христо Гърбов пък е сред съседите във веселия блок – ядосва се, че асансьорът пак не работи. Въпреки неволите, вечерта всички задружно гледат футболен мач пред блока и се вълнуват за националите ни – безспорно препратка към постижението на световното първенство през ’94-та година. „Господ е българин” – чува се футболен коментатор и Галена подема припева. Всички съседи танцуват пред блока, а пайнерката – на покрива, където също има простор.

Клипът завършва с друга препратка – този път към стенописа „Сътворението на Адам” на Микеланджело. Ръка от небето се протяга с изнесен показалец и почти докосва този на Галена. „Гальо-о-о! Какво стана с бирата, ма?”, провиква се Дамян от дивана – вече в наши дни. „Носи се”, влиза Галена по пеньоар. „Ма, тя, пари, ма!”, възкликва Дамян. „Бирата му парела!”, възмущава се Галена и допълва с по-мек глас: „Важно е, жена ти да е гореща. Хайде идваш ли”. „Идвам! Там, така и така никой нищо няма да вкара”, отвръща Дамян, става и тръгва след нея, като се почесва по задника.