В парчето участват и музикантите от група "Акага", които преди години бяха неизменен гост на големите купони на БНТ по времето, когато Цонев се изявяваше там като новинар и шеф. Част от клипа е сниман в Царево. Димитър Цонев си отиде неочаквано на 23 август 2016 г. едва на 56 години след масивен инсулт. Освен Цонева, автор на песента е и басистът и вокалистът на група „Акага" Краси Куртев.

"Когато обичаш татко повече от всичко —правиш това !", обясни желанието си да почете баща си по този нетрадиционен начин наследницата на легендарния водещ, която се отказа от телевизията. Цонева, която не е известна като певица, за последно се изявяваше като репортека в предаването "На кафе", но напусна по собствено желание.

„Песента се казва „Завинаги“ и е за всички бащи. Краси също е загубил своя и затова, когато му предложих идеята да направим съвместен проект, се съгласи веднага. Скоро ще е готово напълно парчето и ще снимаме клипа, в който ще има кадри на тати", разказа пред „Галерия“ Деси Цонева.

Телевизията не ѝ липсва, след като напусна „На кафе“, защото се е посветила на отглеждането на дъщеричката си Бианка-Димана, която роди пред и две години. Момиченцето е от брака ѝ с издателя Явор Стефанов, с който се ожениха през лятото на 2019 година, а кум им беше известният кулинар Иван Манчев. Деси е споделяла, че когато е очаквала Бианка-Димана се е молила татко ѝ да се прероди в детето.