Макар че имената на участниците се пазят в тайна, стана ясно двама души, които нашумяха в „Гласът на България“ – това са Венета Цонева и Сонай Юсеин са били на кастингите в НДК преди дни. Венета освен с участието си в „Гласът“ стана известна в началото на пандемията с това, че правеше концерти от балкона си. Не е ясно как съседите са приемали тази акция, но от Би Ти Ви я представиха като благородна кауза. Нито Гласът, нито концертите обаче донесоха слава на талантливата певица, коментира "Уикенд". Има информация, че в шоуто тя ще се пробва като Бионсе.

Сонай пък беше в отбора на Любо Киров заедно с половинката си Атанаска. Киров ги изтегли чрез жребий да подгряват концерта му в зала „Арена Армеец“ навръх рождения му дан 26 октомври. "Уикенд" разполага с информация, че на кастинга се е явила и дъщерята на големия наш актьор от миналото Енчо Багаров – Мариана Багарова, която има богат опит в балета и вариететния театър. По дефиниция в „Звездите в нас“ трябва да участват непрофесионални изпълнители, които имитират успешно големи звезди.

У нас обаче кастингите бяха отворени за всички-независимо дали са професионални музиканти или любители, както съобщи продуцентът Маги Халваджиян.