Силиконката отива на лежерна разходка в парка и се наслаждава на разнообразието от животни, като е в компанията на сина си Давид и новото си гадже Теодор. От зоопарка публикуват кадри от ВИП визитата, на която се вижда, че Гани и компания са влезли вътре при животните и пипат, галят и хранят алпаки (чифтокопитни, които са подобни на ламите) и гигантски костенурки. Вместо радост това отприщва вълна от негативни мнения.

"Не знаех, че може да се влиза при животните", "Ако се тунинговаш, може да те пуснат" и "Щом за Гани може, значи и за другите трябва да може" са само част от гневните коментари на хора, които са разочаровани, че известните се ползват с привилегии пред обикновените посетители. От управата на зоологическата градина опитаха да тушират напрежението и обясниха, че всъщност няма привилегии и нарушаване на реда и дисциплината в животинския кът.

"Правилата и условията в зоопарк Бургас са еднакви за всички посетители. Това, което виждате, е новата контактна зона и е достъпна за всички при определени условия", внесоха яснота от зоопарка, без да уточняват какви са условията, писа "България Днес". Междувременно стана ясно, че алпаките Марк, Вяра, Надежда, Любов и Емма са с нови летни прически, които им помагат по-лесно да преживеят горещините през последните седмици.