Боян Михайлов призна, че има нова жена до себе си, но не пожела да разкрие повече подробности. Романът им е започнал съвсем скоро, а двамата са неразделни и са се посветили на романтични обиколки из забележителни места в страната.

Дълго време Боян ближеше рани от скандалната си раздяла с майката на дъщеря му Стефания, с която си размениха престрелка в медиите, а докато все още майка му Ваня беше жива, разправии и грозни нападки между нея и бившата й снаха също не липсваха. Малко след като певицата си отиде от този свят, напрежението между сина й и бившата му жена ескалира съвсем, като двамата дори стигнаха до съд, водейки дела за правата над общата им дъщеря Ванеса, пише „Ретро”. На първа инстанция те са били присъдени на майката, но Боян бил амбициран да обжалва решението, защото отсъдените му дни, в които да вижда щерка си, били крайно недостатъчни и в момента съдебната сага продължавала.

Боян и Стефания се разделиха след 8-годишен съвместен живот с гръм и трясък. Тогава Ваня Костова зае страната на своя син и го приюти в своето жилище, след като жена му го изхвърли от общия им дом. Певицата твърдеше, че нейната бивша снаха я е наричала „вещица“, и се бе зарекла да пази всички изрезки от обидните интервюта на Стефания в медиите, за да ги покаже някой ден на внучката си.

След краха мейството всеки един от poдителите искаше да поеме грижата за малката Ванеса и претендираше пред магистратите, че има по-добри условия от другия. Беше се стигнало дотам, че Костова и синът й искаха дори да сменят училищната паралелка на момиченцето без съгласието на майката.

Въпреки влошените си отношния, Боян и Стефания продължават да споделят грижите около детето им, като тя също е открила нова любов. Не е ясно как щерка им приема актуалните им партньори, но Михайлов вече мечтае за още едно дете от настоящата си изгора.

Едва ли обаче щял да стигне отново до сватбения олтар предвид горчивия опит от първия му брак. Макар че е наследил гласа и таланта на майка си, под натиска на Ваня Костова Боян завършил медицина и сега работи в столична болница. В същото време не се е отказал от сцената, въпреки че участията му са рядкост. Докато майка му бе жива и здрава, двамата редовно изнасяха концерти в дует в цялата страна.