Интересна интрига се заформя в телевизионните среди. Бившата миска напусна дългогодишното си работно място в Нова телевизия, за да се настани в Би Ти Ви, където напоследък текат доста рокади. Действията на Гунчева са повече от неочаквани, защото в медията, където ще работи оттук нататък, ще й се наложи да се вижда с бившия си съпруг, който е водещ на спортните новини. Именно в тази емисия ще действа и Гери, която преди години смени модния подиум със спортната журналистика.

„С голяма радост обявяваме присъединяването на Гергана Гунчева към екипа на спортната редакция в bTV Новините. Тя е не само сред най-харесваните лица от екрана, но и доказан професионалист със завиден опит от големи спортни събития от България и света", съобщиха от медията. "Вярвам, че с новите попълнения, спортният ни екип е по-силен от всякога и към качественото спортно съдържание, ще предложим още по-високо ниво на отразяване“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт.

Гергана става част от нюзрума на bTV, където заедно с Валери Генов, Димитър Тасев и Петър Бакърджиев, ще бъде водещ на спортните емисии и репортер. Това е вторият голям трансфер на топ лице към спортната редакция на bTV Новините, след като наскоро към екипа се присъедини друг известен спортен журналист - Илия Илиев.