Слуховете ескалираха, защото като причина за промяната бе посочено стандартното обяснение без конкретика „непредвидени обстоятелства“. Стадионът в Созопол е с капацитет 3500 места, но два от секторите май не са предвидени за ползване при концертите. Така че се гони запълване на три сектора и набиране на желаещи да гледат правостоящи певческите изяви на звездите, пише "Уикенд". И все пак се цели привличането на многобройна публика, което си е амбициозна задача, предвид че става дума за фолк концерт.

Според запознати към момента има свободни малко над 800 места за концерта на Галена и Меди. Не е кой знае колко по-различна ситуацията с продажбата на изявите на колегите им Преслава и Теа Тайрович, които ще се вихрят на „Арена Созопол“ на следващия ден – 19 август. Сигурно за това се стигна до креативното решение за комбинирани билети, с което явно се цели привличане на зрители. Купуваш един, гледаш два концерта.

Билетите за двата концерта варират от 20 лева за правостоящи до 20 и 30 лева за места по трибуните. Комбинираните билети, които важат и за втория концзерт са повишени с пет лева за правостоящите, а местата по трибуните струват само 40 и 50 лева. Изглежда наистина примамливо, тъй като излиза по-изгодно да гледаш два концерта за 40-50 лева, отколкото един за 30 или 40 лева. Феновете явно бързо са го прозрели, защото комбинираните билети са почти разпродадени. Нищо чудно ситуацията да сближи Галена и Преслава отново, които открай време са в хладни отношения.