Причината е, че Добрева решила да прави надпреварата във Варна, въпреки че вече три поредни години Маринова търси най-красивата омъжена жена в морската ни столица. „Мисис България“ е собственик на марката „Мисис“ и като такава има право да организира освен национален конкурс и регионални. През последните години сме правили такива в Пловдив, Бургас и Варна.

През септември 2022 имаме планирано ново издание на конкурса. Със съжаление разбрахме, че някой във Варна се опитва да открадне създаденото от нас, а въпросното лице е било част от музикалната програма на конкурса. Искаме да предупредим всички дами от Варна, които се интересуват, че ново новопоявилият конкурс не е част от веригата „Мисис България“ и няма да им даде право да участват на финала през октомври.

През годината сме свикнали на всякакви опити да се наруши марката, но тук става дума за каквато и да е липса на морални ценности“ заяви пред „Телеграф“ Маринова. Екипът на вестника се свърза и се Ева Добрева, която заяви: „Мисис Варна“ не беше патентована и аз го направих. Победителката в моя конкурс ще отиде на международен, но засега няма да казвам подробности". Добрева не отрече, че била част от провелите се преди конкурси, но заяви, че е била там по покана на друг човек, а не от Мариана Маринова.