Фирмата е собственост на гръцкия бизнесмен Христос Мурутис, при когото Ива работи като втори управител от 2018 до 2021 година. Оказва се обаче, че тя започва да рекламира безплатно ресторанта на приятеля си Иван Манчев с пари на Мурутис.

В. „Галерия“ се добра до скандален договор между „ДМД Консултинг“ и компанията на шеф-готвача „СИ ХЛАБ-ВМ“ за безвъзмездно посредничество и поставяне на билбордове на неговия ресторант на възлови места на магистрала „Тракия“ в периода 12.07.2021 -22.08.2021 година. Става въпрос за 12 рекламни табла, като винилите и монтажът са платени от компанията на гръцкия бизнесмен. Билбордове са разположени и през 2020 година, отново безвъзмездно за сметка на „ДМД Консултинг“, но тогава няма договор. Ако шеф Манчев трябваше да се бръкне и да плаща за реклама на ресторанта си, най-вероятно трябваше да се изръси с поне 20 000 лева за изработването и поставянето на билбордовете.

Когато Христос Мурутис научава за безплатните табели на „Кактус“, освобождава Ива Бека като управител през юни миналата година. При напускането на Ива Бека се установява, че „ДМД Консултинг“ има задължения към Агенция „Пътна инфраструктура“ в размер на 165 000 лева, които Мурутис плаща по-късно. Освен всичко друго тя прибира всички документи на фирмата и служебния компютър, които собственикът не може да вземе и затова й праща нотариална покана, за да ги върне.

Христос Мурутис е завел дело срещу Ива Бека за 125 000 лева неправомерно изразходвани и взети от сметката средства, което ще се гледа през октомври. „От 2018 до 2021г. юни имах една управителка назначена на Договор за управление и контрол. Реших да я махна, когато видях, че имахме доста билбордове на ресторант „Кактус“, които не са били платени и даже разходите за отпечатване и монтажа бяха по сметката на моята фирма. Това беше факт през 2020 г. Фактически, непознатият за мен шеф Иван Манчев, чрез тази жена, плаща своята реклама от моя джоб, без да го знам и без моето разрешение. Срещу тази жена открихме и много други нередности и сме в съдебен процес.

Срещу шеф Манчев и „Кактус“ нямам нищо специално. Само да кажа, че ми е много странно как една толкова голяма тв звезда трябва да взима средства за своята реклама от джоба на трети лица. Няма ли срам като мъж? Беше по-честно да ми каже, че няма пари и иска помощ и щях да го направя. Управителят на фирмата стана жената на шеф Манчев и затова, заедно решиха да действат по този начин. Тя имаше много сериозна заплата и можеше с нея да покрие тези неправилни разходи. След освобождаването й от работа, подаде жалби два пъти до Инспекция по труда и един път в НАП. Разбира се, с ужасен донос всеки път. И говорим за човек, който взе стотици хиляди от фирмата като заплати и по неправилен начин. За съжаление, това е цената от правенето на бизнес без достатъчно управление от собственика, в случая от мен“, ожали се бизнесменът Христос Мурутис във Фейсбук.

По време на процеса на въпроси преди съдебната процедура, Ива Бека представила договор подписан от Манчев за нулева стойност, който е незаконен. Според българското законодателство Манчев е трябвало да плати данък за дарение, което не е направил. Отскоро Ива работи като брокер на луксозни имоти, които рекламира известният кулинар.

Личният живот на Иван Манчев пък е като истинска латино сапунка. Преди връзката си с Ива Бека в рамките на година той се раздели с дългогодишната си жена Марина и с майката на третото си дете Цветомила. С Ива обаче смята, че е намерил истинското щастие. Покрай нея той дори се подмлади и отслабна с над десет килограма. Двамата са заедно от края на май миналата година. Преди нея топ кулинарят имаше връзка с Цветомила, която го дари със син Александър преди три години. Очакваше се, че след като се разведе с жена си Марина, двама та ще официализират отношенията си. Най-изненадващо обаче само няколко месеца след раждането на детето шеф Манчев я заряза и тя се прибра в родна-та Варна.