В момента си почивам и презареждам батериите. Всеки може да ме намери, не се крия и напълно осъзнавам грешката си." Това сподели пред "България днес" топготвачът Андре Токев, който излезе предсрочно от затвора. Той изтърпя 4 месеца и 16 дни от наказанието 7 месеца затвор, което му бе наложено, след като на 30 октомври м.г. бе хванат да шофира пиян на Околовръстното в София.

Тогава кръвната му проба отчете наличие на 1.7 промила алкохол. Токев може да се върне отново зад волана, след като Софийският градски съд прие, че е осъзнал вината си и се е поправил в затвора, и отмени забраната му да шофира.

"Вътре в затвора не е купон, но съм доволен, че успях с малкото продукти и нивото на готвене там да науча хората, които работят с мен, как да ги използват. Създадох навици и дисциплина. Когато влязох, в столовата нямаше много хора. След моето идване всички вече я посещават. Най-хубавото е, че храна в затвора вече не се изхвърля, както се казва, не се дава на прасетата, не отива всичко за тях", казва Токев.

Освен че променил хранителните навици на хората вътре, Токев създал и проект за социализиране на всички - да играят на видеоигри, да спортуват, да участват в отбори в различни спортове. "Всичко, което ми се случи, за мен е урок и аз си го научих. Смятам и присъдата си за справедлива", сподели един от най-добрите мастършефове в България.