На фотото готвачът, който вече показва новия сезон на „Черешката на тортата”, е заедно с годеницата си Елина Бека. Наскоро тя бе забъркана в скандал с предишния си работодател. Ефектната блондинка работеше като управител на компанията за билбордове „ДМД Консултинг“. Фирмата е собственост на гръцкия бизнесмен Христос Мурутис, при когото Ива е втори управител от 2018 до 2021 година. Двамата се скарват, след като според гърка, тя започва да рекламира безплатно ресторанта на приятеля си Иван Манчев с пари на Мурутис. В основата на скандала е договор между „ДМД Консултинг“ и компанията на шеф-готвача „СИ ХЛАБ-ВМ“ за безвъзмездно посредничество и поставяне на билбордове на неговия ресторант на възлови места на магистрала „Тракия“ през 2021 година.

Става въпрос за 12 рекламни табла, като винилите и монтажът са платени от компанията на гръцкия бизнесмен. Билбордове са разположени и през 2020 година, отново безвъзмездно за сметка на „ДМД Консултинг“, но тогава няма договор. Ако шеф Манчев трябваше да се бръкне и да плаща за реклама на ресторанта си, най-вероятно трябваше да се изръси с поне 20 000 лева за изработването и поставянето на билбордовете. Когато Христос Мурутис научава за безплатните табели на „Кактус“, освобождава Ива Бека като управител през юни миналата година. При напускането на Ива Бека се установява, че „ДМД Консултинг“ има задължения към Агенция „Пътна инфраструктура“ в размер на 165 000 лева, които Мурутис плаща по-късно. Освен всичко друго тя прибира всички документи на фирмата и служебния компютър, които собственикът не може да вземе и затова й праща нотариална покана, за да ги върне, твърди гъркът.

От своя страна Бека обяснявала пред близки, че всъщност Мурутис я ревнува ужасно от Манчев и затова прави всичко възможно да я очерни. Тя не крие, че е била интимна с бившия си шеф, макар че той е женен. Когато обаче се събрала с готвача, зарязаният работодател побеснял и решил да й го върне. Въпреки проблеми на любимата си, Манчев е плътно до нея и твърди, че едва с Ива е открил истинската любов, припомня "Минаха години".