Екипът на „Преди обед“ бил буквално заринат от съобщения на зрители, които се интересували дали добавката води до такива добри резултати в отслабването, както изглежда от снимките на водещата. „За съществуването на тази добавка нито аз, нито останалите дами бяхме чували и подозирали“, обясни Стоянова в ефира. „Проблем е не само кражбата на нашите имена и лица, но още по-голям проблем е подвеждането на толкова много хора, които са повярвали в рекламната кампания“, категорична е журналистката.

Става дума за сериозна злоупотреба с доверието на зрителите, твърди още Стоянова. Нейната колега Нели Хаджийска сподели, че рекламната кампания била толкова сериозна, че през април тя непрекъснато трябвало да обяснява на случайни минувачи, познати, дори приятели, че са станали жертва на измама. Измамниците не само манипулират снимки на трите телевизионерки, но и измислят интервю от името на Стоянова, която тя никога не е давала.

„Четях и не вярвах на очите си-толкова абсурдни са тези измишльотини от първата до последната дума“, казва Стоянова в „Преди обед“. След няколко седмици към лъжливото интервю е прикрепена и снимка на Евро, която била отслабнала с 12 килограма благодарение на продукта.“Просто нямам думи. Никога не съм чувала или виждала тази добавка. Никога не бих си позволила да рекламирам нещо подобно. Много моля хората да не вярват на всички реклами, които виждат“, призовава актрисата.