Кулио почина на 59 годишна възраст, съобщи дългогодишния му мениджър Джарез Поузи. Той каза, че рапарът е намерен на пода в банята на къщата на негов приятел в Лос Анджелис. Точната причина за смъртта му все още не е ясна.

Кулио стана известен с "Гангстерски рай" (Gangsta's Paradise), която изпълняваше заедно с рапъра Ел Ви, чието име е Лари Сандърс. Песента бе саундтрак към филма "Опасен ум" (Dangerous Minds, 1995) и бе номинирана за наградата на MTV в категория "Най-добра песен". Истинско име на Кулио е Артис Леон Айви-младши. Той започва да прави музика през 80-те години на миналия век. В продължение на четири десетилетия Кулио записва осем студийни албума и печели Американска музикална награда и три награди за видео на музикалните награди на MTV. Артистът умира по средата на турнето, в което участва заедно с други звезди от 90-те, включително Vanilla Ice и Young MC. Само преди дни те изнесоха концерт в Тексас.

Eто какво призна и Мишел Пфайфър по повод кончината на култовия рапър. "С разбито сърце съм, след като научих за смъртта на големия талант и артист Кулио. Твърде кратък живот. Както някои от вас може би знаят, имах късмета да работя с него по "Dangerous Minds" през 1995 г. Той спечели Грами за брилянтната си песен в саундтрака - което според мен беше причината филмът ни да има толкова голям успех. Спомням си, че беше изключително любезен. 30 години по-късно все още ме побиват тръпки, когато чуя песента. Изпращам любов и светлина на семейството му. Почивай в сила, Артис Леон Айви младши", пише тя.