Ромката обяви графика си за октомври, който е слаб откъм купони след изтощителните летни месеци, от който се вижда, че ще обикяла България и чужбина, за да пее. Тя дори има по две участия в един ден в два различни града. Извън партита по чалготеките, Софка заработва и в "Звездите в нас", където показва доста слабости като член на журито. Парите трябват зарази Лоренцо-единствения син на изпълнителката.

МВР издирва сина на Софи Маринова - Лоренцо, за да го разпита във връзка с разбита каналджийска схема за трафик на мигранти край Бургас. Към момента Лоренцо е пуснат за местно издирване в Етрополе, тъй като там е постоянният му адрес. Малкият певец не е открит и предстои СДВР да се включи в издирването, защото разследващите смятат, че най-вероятно Лоренце се крие в София. Лоренцо се издирва заради твърденията на 21-годишния каналджия Иван, който бе задържан в петък да прекарва група бежанци край Русокастро.

Пред разследващите Иван твърди, че синът на Софи Маринова го е взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то си и го закарал до входа на село Дебелт. Според историята на каналджията Лоренцо го оставя в Дебелт, дава му ключовете за джип "Сузуки Витара", който е с пълен резервоар и GPS точка, от която Иван да вземе групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Лоренцо му дава и указания за обратното връщане до София.

Бежанците трябвало да бъдат закарани до столицата, а от там други каналджии щели да ги изведат към Германия. Софи мълчи през ченгетата и журналистите за поредната издънка на сина си, който нито работи, нито учи. Наказанието, което грози Лоренцо, е до 8 години решетки и до 12 бона глоба, ако бъде признат за виновен. Издънката му дойде само няколко дни преди големия концерт на майка му в зала "Арена Армеец", която засега не е продадена.