Това съобщи за „24 часа” говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева. 20-годишният младеж е бил разпитан като свидетел в дирекцията на полицията в петък. Той е направил това ден, след като близки до фамилията на Софи Маринова заявиха, че Лоренцо не се крие и е готов да говори. Пред разследващите младежът се представил като собственик на продуцентска къща и отрекъл да има нещо общо с трафика на мигранти.

Лоренцо бе обявен за общонационално издирване след като на 21 септември на КПП Русокастро бе задържан джип с 9 сирийци, превозвани от 24-годишния Иван С. от столицата. Каналджията разкрил пред разследващ полицай, че джипът му бил даден от Лоренцо, който му обещал и пари, след като свърши работата.

По-късно обаче задържаният опитал да промени показанията си, като само потвърдил, че се познава с Лоренцо и че на 21 септември двамата са пътували заедно към Айтос, но объркали пътя и били спрени край Русокастро. Двамата пътували с два автомобила, припомня Tribune.bg. Малко преди да отиде с адвокати в полицията пък, Лоренцо написа в социалните мрежи, че никой не го е издирвал и всичко това било „пълна пунта”. Все още не е ясно дали ще се стигне до повдигане на обвинение.