Също така тази вечер имаше двойна елиминация за участниците на Арената на “Игри на волята: България”. Състезанието навлезе в нов етап, в който битката за спасение запази мястото на един, но изпрати друг у дома. Най-напред приключението завърши за художничката Веселина, а след това и за учителя Чакалов, които започнаха надпреварата като част от племето на Резервите.

Мирослава първа успя да прехвърли 3 топчета през мрежа в игра за хладнокръвие и сръчност.

Преди това другата отишла на елиминации - Мирослава първа успя да прехвърли 3 топчета през мрежа в игра за хладнокръвие и сръчност, което гарантира завръщането ѝ при Непобедимите. Веселина завърши последна, което я превърна в първия елиминиран тази седмица. “Не съм разочарована от себе си в никакъв случай, доволна съм от представянето си и то много”, заяви тя пред водещите Димо и Ралица минути след отпадането си.

Веселина, която не цепеше басма на никого отпадна първа.

Филип и Николай Чакалов се завърнаха в племето си с новината, че ще се изправят един срещу друг със залог всичко или нищо. Това предизвика искрено разочарование сред Безстрашните. Мирела през сълзи призна, че се чувства виновна за начина, по който е гласувала на съвета под влияние на други хора, а Валери и Лефтеров осъзнаха, че страхът им е надделял над разума.

Приятелството на Чакалов и Фифо се зароди още в племето на Резервите.

В тежка братоубийствена битка се изправиха едни от най-близките хора в племето на Безстрашните - Филип и Чакалов. Двубоят между двамата изискваше сила, воля и късмет, които Филип доказа, че притежава. Мечтата на Чакалов достигна до своя тъжен край: “Филип беше по-добър от мен. Наистина е неприятно, че напускам “Игри на волята”, но ако трябваше да избирам от кого да бъда елиминиран, той щеше да е точният човек”, сподели Чакалов след като се сбогува със своя приятел, който се завърна в племето с още 100 златни гроша.

Предишната вечер Безстрашните си размениха обвинения за стратегията в номинационната битка, както и за личните им взаимоотношения на племенния съвет. Коалициите, основани на пол, се обърнаха една срещу друга, а Михаела, Чакалов и Филип имаха равенство от по 3 гласа. Финалната дума беше на капитана Мирела, която изпрати двамата мъже на Арената. Какво ще накара Виктория и Мани да загърбят предишните си взаимоотношения и да се договорят помежду си? Защо Звезделина и Зорница ще разменят тежки думи помежду си? Ще се разпадне ли женската коалиция в Безстрашните и каква е причината Джаферович да обвини Михаела? В понеделник племената отново се изправят едно срещу друго в битка за територия в 20:00 ч.