От началото на годината тя спазва режим, който дава очевидни резултати. Още през пролетта изпълнителката се втали заради концерта, с който представи албума си „Родена такава”. После обаче не се отказа от диетата и тренировките, а резултатите са впечатляващи. Брюнетката вече има тънка талия и стегнати коремни мускули, които гордо подчертава с оскъдни тоалети.

Младата звезда споделя, че посещавала фитнеса 4 пъти в седмицата, но понякога се случвало и да пропуска. Затова пък стриктно следвала режима си на хранене – не консумирала захар, тестени изделия и газирани напитки. Подлагала се и т. нар. „фастинг” - в продължение на 16 часа не слагала и залък в устата си. Някои заподозряха, че може да е прибегнала до инсулиновите инжекции като колежката си Галена, но Дара отрича.

Йотова залагала не само на здравословното меню в диетата си, но и на билките. По време на едно от пътуванията си из страната тя се запознала с мила възрастна жена, която редовно й изпращала колети с чайове. Билковите смеси й помагали да се справи със задържането на излишна вода в организма. Вдъхновението на певицата да е в перфектна форма, както и да твори музика, се дължи и на новата ѝ любов.

Още през лятото нахаканата варненка показа в мрежата актуалния си мъж Ервин Иванов - доктор по фармакология. Запознати издават, че той се занимава със създаването на новаторски медикаменти от канабис. В музикалните среди се шушука, че именно любовта към тревата го сближила с Дара. Неслучайно изпълнителката сподели за първи път приятеля си по време на пътуване до Нидерландия, където продажбата на марихуана е легална.

Звездата от „Гласът на България” често сменя мъжете и не остава дълго сама. Тя не е от популярните личности, които стиктно крият личния си живот. Когато нещата станат сериозни, изпълнителкат смело повдига завесата. Миналата година любимката на тийнейджърите излизаше с рекламиста Мартин Димитров и даже се канеше да живее с него под един покрив, но впоследствие се разделиха. Тя обаче бързо се ориентира и си намери нов.

Преди време певицата имаше кратка афера и с диджея Живко Гичев, но най-известното й гадже е колегата й Константин Трендафилов – Папи Ханс. С днешна дата той е обвързан с актриса и манекенка Сара Драгулева. Въпрeки чe e рaздeлeн c Йотова oт 4 гoдини, доскоро все го свързваха с нея. От време на време дори се появяваха слухове, че са събрали, но те, разбира се, са далеч от истината.