Силиконовата блондинка е проявила интерес към курсовете по актьорско майсторство, организирани от школата МОНТФИЗ. Любопитството на Анита към професията е продиктувано не само от партньора в живота й, но и от нейна близка приятелка, която се обучава в академията за млади актьори. Анита я придружава по време на няколко репетиции и й оказва пълно съдействие за сценичното присъствие.

Димитрова с интерес е проследила целия процес на обучение в школата, и се запалва от възможността самата тя да се запише. В момента красавицата страни от прожекторите. Според нейни близки по съвет на Рачков момичето не бърза с телевизионните изяви, но има амбиции за такива. Тя нямала против да дебютира с някоя малка роля в сериал, за което най-вероятно ще й съдейства любимия.

Нейният възлюбен обаче я съветва да придобие повече опит и увереност пред камерата и чак тогава да се появи публично, за да не дава поводи за клюки относно артистичните й заложби. Сега плеймейтката заляга над учебниците. Тя учи в УНСС финанси и наскоро е изкарала задължителен стаж към висшето учебно заведение в банка.

Преди да стане известна като половинка на актьора, красавицата често се снима в клипове на Пайнер. Именно по време на снимките на песента „Ние“ на братя Аргирови тя се запознава с Рачков, писа „България Днес“. През 2017 година тя се явява на конкурса за най-сексапилни момичета „Мис Плеймейт“. В същото издание победителка става Нора Недкова. В краткото си представяне за еротичната надпревара Анита посочва за себе си, че се занимава шест години професионално с бокс и мечтае за свое предаване.