Но въпреки това не загуби усмивката и доброто си настроение. От приключението я отстрани бившата лекоатлетка и настояща домакиня Аксения Михайлова, която беше по-силна, по-точна и по-бърза. Преди да се прибере у дома, Мирела, която работи като мениджър продажби, чистосърдечно призна превъзходството на чистосърдечно призна превъзходството на съперничката си и благодари за силната подкрепа на отбора си „Нови надежди“.

„Много е важно, когато падаш, да падаш с достойнство. Във „Фермата“ свърших това, за което бях дошла - да си направя равносметка, да се рестартирам и да разбера кои са истинските неща в живота. Подарих си приключение, каквото малко хора могат да преживеят“, каза тя на сбогуване и разплака съфермерите си, в чиито сърца остави дълбока следа.

Преди да излезе на Арената, Мирела самоиронично нарече предстоящия сблъсък „Битката между Лара Крофт и Фиона“, като видя Аксения като атлетичната компютърна и филмова героиня, а себе си - като дребничката, закръглена половинка на анимационния герой Шрек. Въпреки физическото превъзходство на своята конкурентка, тя влезе с хъс в изпитанието и се бори на предела на силите си. Дуелът беше открит с тежка битка - цепене на дърва. Аксения действа със замах и, подкрепяна от своите съотборници от тима „Стари герои“, отчете седем килограма повече от Мирела.

След кратка почивка участничките отново вдигнаха брадвите високо над главите си и ги стовариха върху ритловица, като показаха сила, воля и техничност. Разликата в уменията им обаче ясно пролича при стрелбата с пясъчни торбички в тунел и кошове. Аксения не само беше много по-точна и атакуваше целта с красиви параболи, но беше и по-последователна. Времето й се оказа 10 минути по-добро и тя отново спечели, а Мирела се разстрои, притеснена от разочарованите погледи на съотборниците си.

Двете участнички успяха да си вземат дъх при проверката на знанията от Алманаха. Въпросите обаче се оказаха прекалено трудни и те не дадоха нито един верен отговор, а Аксения запази предимството си. Последвалата битката, която определи изхода от сблъсъка, се оказа най-равностойна, оспорвана и динамична. В нея съперничките трябваше да се качат на дървена платформа, да загребат вода от варел и да напълнят дамаджана, а след това да изрежат пет летви от дървена стена и да сковат стълба. Темпото на Аксения беше по-добро, а трионът й не се запъна нито веднъж и тя финишира с 4 минути по-бързо от Мирела, която загуби не само битката, но и дуела. Домакинята от Поморие пък не само триумфира и се завърна във „Фермата“, но и донесе точка за отбора си „Стари герои“, който изравни на 3:3 резултата срещу „Нови надежди“.