До този момент жената на футболиста Ваня Джаферович беше категорична, че няма да номинира жени от племето и се беше прицелила основно към Филип, който номинираше дежурно. Но след като в последните предавания се забеляза толеранса й към един от най-силните играчи този сезон в "Игри на волята", до някъде се очакваше, че Евгения ще обърне филията и така ще се прояви като най-големия стратег в племената.

Изходът от тежката многокомпонентна битка определи кой от тях напуска състезанието завинаги. Въпреки убедителното начало за Михаела и страхотното гребане, тя изостана в останалите елементи по трасето. Георги спечели битката с голяма преднина и прибави още 100 златни гроша към богатството си. “Всеки е дошъл тук, за да стигне до финал. Аз също и да, съжалявам, че си тръгвам от “Игри на волята”, но съм горда с това, че отпадам от много достоен участник. Пожелах си го, получих го и си тръгвам с гордо вдигната глава!” - сподели Михаела след битката, която я изпрати у дома.

Генчо и Гого подкрепиха съотборниците си.

Пред съперника си Георги тя разкри проблемните взаимоотношения в племето на Безстрашните и изяви съжаление, че изоставя най-близкия си човек Ралица. Малко по-рано Гого и Генчо от Непобедимите се противопоставиха в първа битка на съюзниците в опит да извоюват предимство на своите съплеменници. Безстрашните заподозряха стратегия в избора на Михаела, която определи Гого като най-достоен играч в племето, но той не успя да оправдае доверието ѝ. Генчо се открои като по-добър съюзник, което му спечели 30 гроша и предимство за Георги в елиминационния двубой.

Предишната вечер Непобедимите се събраха край огъня на племенния съвет, за да определят кой ще е вторият номиниран играч за седмицата. Служебният имунитет на новите попълнения остави само 4-ма души, за които племето имаше възможност да гласува. Най-много номинации от своите съотборници събра Георги, който отказа предложението на водещата Ралица Паскалева да използва грошовете си за допълнителни гласове. Любовта между Георги и Фейгин пламна по нов, по-силен начин, след като двамата се събраха в племето на Непобедимите.

Георги излезе на Арената със силно желание за победа, за да се върне обратно при състезателката по фигурно пързаляне. Неговото победоносно завръщане искрено зарадва Фейгин и Генчо, които очакваха съплеменника си с нетърпение.