Запознати издават, че журналистите са се разделили скоро след раждането на малкия им син Михаил. Спортната водеща не говори публично за личния си живот, но пред приятелки изтъкнала, че причина за разлъката е тежкият характер на Венелин. Петков бе отстранен от поста директор на Би Ти Ви новините в края на 2020 г. Оттогава станал още по-сприхав и Маданска все по-трудно го издържала. Той не участвал активно и в грижите за синовете си. Николета едва се оправяла с две породени деца на възраст под 2 години. След появата на бебето Михаил тя изпаднала в следродилна депресия, а Венелин не й оказвал нужната подкрепа.

Изморена от непрекъснатите претенции на мъжа си, блондинката взела решението да си събере багажа и да се изнесе при родителите си в Лозен, пише "Уикенд". Докато работеше в Би Ти Ви, Петков бе известен сред колегите си с ужасния си характер. Той неведнъж си позволявал да обижда и унижава публично подчинените си,а крясъците му били ежедневие. След служебните оперативки по-чувствителните репортери си тръгвали със сълзи в очите, а някои от младите стажанти даже получавали паник атаки от стрес.

За съжаление, Петков започнал да изкарва яда от професионалния си провал върху Николета. Финансовото му положение също се усложнило. От година и половина бившият директор на Би Ти Ви новините е учител на деца от първи до пети клас в столично частно училище, а заплатата му не е кой знае колко висока. Той преподава „Глобални перспективи” изцяло на английски език. Малцина знаят, че Венелин всъщност е започнал кариерата си като учител. Той има магистърска степен по специалност „Английска филология” от Софийския университет. Бил е преподавател в основни училища и гимназии, а сега е решил да се върне към тази професия. Журналитиката е втората му специалност – завършил е „Телевизионна и радиожурналистика” в САЩ. Там е работил като асистент и е водил занаятия на първокурсници на тема „Основни на американската журналистика”